Despre website-ul www.numere-prime.ro

Ce este numere-prime.ro?

  • numere-prime.ro este un site web care vă oferă capacitatea de a:
  • verifica dacă un număr este sau nu prim
  • de a face automat descompunerea în factori primi a numerelor compuse
  • de a calcula cel mai mare divizor comun, cmmdc, a două numere
  • de a calcula cel mai mic multiplu comun, cmmmc, a două numere
  • de a simplifica fracții la forma cea mai simplă, ireductibilă
  • de a verifica dacă un număr este divizibil cu altul sau nu
  • de a calcula toți divizorii unui număr sau toți divizorii comuni a două numere
  • de a verifica dacă două numere sunt sau nu coprime - numerele coprime se mai numesc și relativ prime, sau prime între ele
  • de a verifica dacă un număr e par sau impar

Care este scopul principal al numere-prime.ro

Site-ul numere-prime.ro își propune să ofere utilizatorilor câteva instrumente gratuite de încredere cu care să se efectueze automat operații legate de factorii primi sau de paritatea numerelor, urmate de explicații detaliate, pas cu pas. Aceste instrumente pot fi folosite atât pentru a efectua rapid operațiunile de mai sus, pentru a economisi timp, dar și ca instrument de învățare/verificare online.

De ce acest site?

În 2012 am scris un scurt articol despre numerele prime în secțiunea de curiozități, "știați că?", a site-ului haios.ro. Acest scurt articol conținea o listă a numerelor prime până la 200. Am observat că vizitatorii site-ului au fost foarte interesați de acest subiect, cel al numerelor prime.

Iată un link către acest articol, care conține o listă a numerelor prime până la 200, în secțiunea de curiozități, "știați că?", a site-ului haios.ro (limba română): lista de numere prime până la 200. De aici până la ideea de a crea un site web care să efectueze automat diverse operații cu numere prime nu a fost o cale lungă: numbere-prime.ro.

Ce poți face?

Dacă vi se pare util acest site web, răspândiți vestea, spuneți-le prietenilor, colegilor și celor care au nevoie de un instrument care se bazează pe descompunerea în numere prime. În același timp, orice feedback pentru îmbunătățirea serviciului nostru este mai mult decât binevenit și în cele din urmă ajută toți vizitatorii.

Mulțumiri

Multumim tuturor vizitatorilor noștri care recomandă prietenilor și colegilor site-ul numere-prime.ro sau vin cu sugestii valoroase. Site-ul nostru va continua să crească și să se dezvolte datorită dumneavoastră și opiniilor dumneavoastră. :-)

numere-prime.ro team

email / contact: email numere-prime.ro