Despre site-ul www.numere-prime.ro

Ce este numere-prime.ro?

numere-prime.ro este un site care oferă posibilitatea de a:

  • descompune orice număr compus, automat, în factori primi
  • determina dacă un număr este prim sau nu
  • calcula cel mai mare divizor comun (cmmdc) a două numere
  • calcula cel mai mic multiplu comun (cmmmc) a două numere
  • simplifica fracții matematice ordinare
  • de a verifica dacă un număr se divide la alt număr
  • calcula toți divizorii unui număr sau toți divizorii comuni a două numere
  • de a verifica dacă un număr este par sau impar (paritatea numerelor)

Ce vrea numere-prime.ro?

numere-prime.ro își propune să ofere gratuit instrumentul prin care să se descompună, automat, orice număr, în factori primi, de a determina dacă un număr este prim sau nu, de a verifica dacă un număr este divizibil la alt număr, de a calcula cel mai mare divizor comun a două numere întregi, de a calcula cel mai mic multiplu comun a două numere întregi și de a simplifica fracții ordinare. Acest instrument poate fi folosit atât ca element ajutător, rapid, online, cât și ca element de verificare, reprezentând o cale sigură de a efectua toate operațiile descrise mai sus.

De ce acest site?

Prin anul 2012, am scris un scurt articol despre numerele prime, in sectiunea "stiați-că" a site-ului haios.ro. Acest articol scurt conținea o listă cu numerele prime până la 200. Am observat că vizitatorii site-ului erau interesați de acest mic articol.

Iată un link spre acest articol, ce conținea numerele prime până la 200: Numerele prime până la 200. De aici și până la ideea de a crea un site care să execute automat algoritmul de descompunere a numerelor în factori primi și care să determine dacă un număr este sau nu prim, nu a mai fost cale lunga: numere-prime.ro.

Ce poți face tu?

Dacă acest site ți se pare util, fă-l cunoscut prietenilor, colegilor, cunoștințelor, sau celor despre care știi că au nevoie de un asemenea instrument de descompunere a numerelor. În același timp, orice feedback pentru a ne îmbunătăți serviciul este mai mult decât binevenit și în final ajută și pe ceilalți vizitatori.

Mulțumiri

Mulțumim tuturor vizitatorilor noștri care recomandă site-ul numere-prime.ro mai departe prietenilor, colegilor, cunoștințelor, sau ne aduc sugestii valoroase. Site-ul nostru va continua să crească și să se dezvolte datorită vouă și părerilor voastre. Încercăm să ținem cont 100% de părerile voastre. :-)

Echipa numere-prime.ro

email / contact: email numere-prime.ro